Întrebări Online pentru primarul Mircia Gutău

Pagina cu solicitările cetăţenilor şi răspunsurile oficiale primite.

284 răspunsuri

 1. Clara R. spune:

  Buna ziua!
  Va rog sa aveti in vedere si reabilitarea locului de joaca de pe str. Aranghel. Locul de joaca a fost afectat dupa lucrarile de canalizare incepute si abandonate in aceasta zona. E plin de pamant ramas de la ultima firma ce a lucrat in zona. Acum au crescut buruieni si este noroi de care ori ploua.
  Multumesc!

  • Telefon: 0721863185
  • Mircia Gutău spune:

   Buna ziua, doamna Clara! Vom avea in vedere si acest lucru! Va multumim pentru sesizare!

  • Clara R. spune:

   Buna ziua,
   Pe strada Stirbei Voda, imediat dupa cofetaria Theo (inainte de intersectia cu str. Aranghel) s-au efectuat lucrari la o gura de canal. Asfaltul s-a lasat exact inainte de gura de canal, in acest moment fiind o denivalare destul de mare. Va rog sa verificati si sa rezolvati problema!
   Multumesc!

   • Telefon: 0721863185
  • Miu Adriana spune:

   Buna ziua,
   Domnule Primar, va rog sa revizuiti sistemul de acordare a cardurilor pentru elevi. Copilul meu a pierdut cardul, iar persoana care se ocupa cu eliberarea cardurilor de pe Ana Ipatescu, ne-a spus ca nu poate elibera un card nou pana nu expira cel pierdut. Asta dupa ce ne expediase initial sa revenim in ziua urmatoare pentru ca ea nu vede in sistem cand expira cardul, iar persoana pe care a sunat-o sa-i dea aceasta informatie nu raspundea la telefon. Totusi noi trebuie sa platim bilete de calatorie pentru copil pana expira cardul vechi, ceea ce mi se pare absurd. Am pierdut 2 ore ca sa aflam ca nu se poate sa obtinem un card nou, trebuie sa platim bilete de calatorie pana expira cardul pe care nu-l avem si vom mai pierde inca 2 ore ca sa facem unul nou. Nu mi se pare un sistem in interesul cetateanului.

   • Telefon: 0727221285
   • Mircia Gutău spune:

    Buna ziua, doamna Miu Adriana ! Vom transmite sesizarea la ETA sa analizeze! Va multumim pentru sesizare!

   • Ganță Maria Malina spune:

    Domnule Primar, mă numesc Ganta Maria Mălina am ,sunt divorțată am doua fete și stau cu chirie ,am și eu un dosar la Locuințe Sociale sunt la Nr 157 cu punctajul 25, și aș dori să știu dacă mă pot încadra la o Locuinta Socială, și când se vor construi cele cinci blocuri de Locuințe Sociale,vă mulțumesc anticipat Domnule Primar al orașului Rm Vâlcea Mircia Gutau

    • Telefon: 0771016385
    • Mircia Gutău spune:

     Buna ziua, doamna Ganta Maria! Luati legatura cu personalul de la Casa Casatoriilor. Acolo puteti afla informatii complete! (0250730079). Va multumim!

    • Florin spune:

     Buna ziua!
     Sunt foarte multe ONG-uri de tineret, care se implica in voluntariat și nu numai. Sunt un ong-ist convins. Problema e ca ducem lipsa spațiilor de depozitare a tot ceea ce noi strângem pentru alte familii, nu exista un centru mare de tineret unde ONG-urile sa-și desfășoare activitățile.
     Ne puteți ajuta cu un spațiu? Aveți vreun plan de viitor in care sa construiți un centru de tineret?
     Urmați modelul celor de la Baia Mare.
     Avem nevoie de spații sau un centru de tineret pentru tineri.

     • Telefon: 0768247527
     • Mircia Gutău spune:

      Buna ziua, domnule Florin! Veti fi contactat de un inspector de la Primarie pe aceasta tema! Va multumim!

     • Peicea Cristian spune:

      Bună ziua, Domnule Primar. Locuiesc în zona Morilor,str. Calistrat Hogaș, cartier A.N.L. Vă scriu în numele mai multor părinți și bunici care avem copiii elevi la școala generală nr.4, și care locuiesc în zonele Petrișor,Inătești, Morilor deoarece întâmpinăm greutăți în a reveni la domiciliu după ducerea copiilor la școală din cauza faptului că de aproximativ două săptămâni pe str.Antim Ivireanu s-a schimbat sensul de mers. Respectiv suntem obligați ca de pe str.George Enescu să facem stânga,pe lângă Inspectoratul de Poliție, deoarece în dreapta s-a montat un semn de sens interzis și să ieșim în Calea lui Traian, giratoriul de la I.P.J., blocat la acea oră de vârf, (același lucru întâmplându-se și la ora 12) iar apoi stânga pe str.1 Mai spre cartierele Petrișor, Inătești, Morilor, unde locuim. Având în vedere cele prezentate, vă rugăm să analizați și să dispuneți revenirea la situația anterioară, respectiv eliminarea semnului ,,sens interzis” de pe Antim Ivireanu (recent montat) având astfel posibilitatea să facem dreapta din str.George Enescu spre domiciliile noastre, să nu mai fim nevoiți să o luăm pe centru la o oră de vârf într-un trafic și așa de aglomerat contribuind și noi, fără voia noastră la crearea de ambuteiaje. Vă mulțumim pentru înțelegere,cu respect!

      • Telefon: 0770813631
      • Mircia Gutău spune:

       Buna ziua, domnule Peicea Cristian! Am vorbit la Politia rutiera si se va face circulatie pe ambele sensuri. Va multumim pentru sesizare!

      • Ion spune:

       Domnule Primar,

       Si in blocul R24 de pe strada Republicii este aceeasi problema cu gandacii, administratia nu a rezolvat nimic si nici nu va lua masuri.

       Sper sa luati masuri, dumneavoastra sau persoanele in masura sa ia.

       • Telefon: 0732540120
       • Mircia Gutău spune:

        Buna ziua, domnule Ion! Este strict problema asociatiei de proprietari! Presedintele si Administratorul trebuie sa plateasca o firma care face dezinsectia! Va multumim!

       • Ciobanu Mihai Dumitru spune:

        Bună ziua domnule Primar, avem documentație băgata la biroul de investiții al primăriei Rm. VÂLCEA pentru introducerea rețelei de curent electric( prelungire rețea) pe Intrarea Stancioiului. Menționez ca am fost în audienta în Martie 2019 la primărie, am fost la CEZ Distribuție pentru rezolvarea cazului dar dosarul cu actele necesare care trebuia sa meargă de la Biroul Investii către Rețelele Electrice CEZ la Domnul inginer șef Stoian, dosarul nu a ajuns! Ce se întâmplă cu dosarul de staționează la primărie și nu merge spre CEZ?! Doresc o audienta la dumneavoastră pentru rezolvarea cazului. Menționez ca în aceasta situație nu sunt numai eu și vecinii mei care doresc sa vina în audienta pentru rezolvarea cazului.
        Menționez ca atunci când am fost în audienta în Martie la dumneavoastră, ne ați promis ca se rezolva problema cu iluminatul public la casele în zona cu stâlpii de lemn, care sunt deja montați. Dar aceasta problema nu s-a rezolvat, am fost la ADP Rm. VÂLCEA și mi s-a comunicat de către Inginerul șef de la ADP ca trebuie sa facem din nou solicitare scrisa la dumneavoastră sau sa mergem în audienta ca să se rezolve cazul.

        • Telefon: 0749854101
       • Picu Alexandru spune:

        Bună ziua! Am și eu o întrebare:S-au aprobat fonduri pentru burse de merit?
        Știu ca anul trecut nu s-au aprobat, și vreau să știu dacă anul acesta da.
        Mulțumesc! O zi bună!

        • Telefon: 0774694383
        • Mircia Gutău spune:

         Buna ziua, domnule Picu Alexandru! Banii pentru bursele scolare ar fi trebuit sa vina de la Guvern, dar din pacate nu au venit! Primaria are in buget o suma prinsa pentru aceste burse. Vor fi date probabil in luna noiembrie. Va multumim!

        • Paul NUTULESCU spune:

         Buna ziua,
         Domnule primar, puteti sa ne dati un orizont de timp, cand va continua si cand se va termina lucrarea (probabil sens giratoriu) din imediata apropiere a caminului de garnizoana? Au trecut aproape 60 de zile de la demararea acestui proiect, iar disconfortul creat in zona respectiva este maxim , atat pentru pietoni cat mai ales pentru cei aflati in trafic. La orele de varf in zona mai sus amintita este o adevarata provocare sa nu fi implicat intr-un eveniment rutier. Personal consider, ca acea zona ar trebui sa fie prioritatea zero pentru administratia locala, acum in pragul anotimpului rece.
         Va multumesc anticipat, pentru o rezolvare cat mai urgenta a situatiei semnalate.

         • Telefon: 0763644369
         • Mircia Gutău spune:

          Buna ziua, domnule Paul Nutulescu! Cel tarziu la sfarsitul lunii noiembrie sensul giratoriu va fi functional, odata cu bretelele de la pod. Va multumim!

         Lasă un răspuns

         Adresa ta de email nu va fi publicată.