Întrebări Online pentru primarul Mircia Gutău

Pagina cu solicitările cetăţenilor şi răspunsurile oficiale primite.

285 răspunsuri

 1. Andrei spune:

  Buna ziua,
  Unele autobuze din flota ETA polueaza foarte mult, lasa in urma lor nori de fum negru, nu este normal ca transportul in comun sa fie poluant.

  • Telefon: 0756098001
  • Mircia Gutău spune:

   Buna ziua, domnule Andrei! Imbunatatim continuu parcul auto. In ultimii 2 ani am achizitionat 6 microbuze si autobuze nepoluante (gaz comprimat). Anul viitor vom achizitiona inca 20 cu Fonduri Europene. Va multumim!

  • Ion spune:

   Domnule primar, aveti vreun plan cu Strada Stirbei Voda de la Parcul Zavoi pana la unitatea militara? strada arata ca dupa bombardamente, e pacat de acea intrare in oras dinspre Olanesti, fiind o strada centrala unde multi locatari au incercat sa ii schimbe fata si au investit in locuintele lor, repet, epacat ca Primaria i-a lasat de izbeliste. Circulatia e infernala, carosabilul si trotuarele sunt daramate, teii vechi care au dat frumusete zonei ar trebui intineriti cu copaci noi, deja radacinile au spart trotuarele facute in era comunista si carpite o singura data in 30 de ani, luminile de pe stapii de iluminat stradal ne aduc aminte de perioada comunista. Probabil crearea unui sens unic in directia Olanesti -Centru iar pentru directia opusa sa fie directionat pe Splaiul Independentei ar decongestiona zona, ati putea sa creati locuri de parcare la fel ca cele de la parc astfel incat strada ar avea o continuitate arhitectonica si de stil.

   • Telefon: 0725709395
   • Mircia Gutău spune:

    Buna ziua, domnule Ion! Stirbei Voda intra in reabilitare! Daca nu ne incadram anul acesta, anul viitor, in primavara sigur! Va multumim!

   • Augutin si Adela LAZAR spune:

    Buna ziua domnule primar,
    Va abordam pt ca ne-am saturat sa facem sesizari la asociatia de proprietari din blocul s13 lenin sud ,deoarece din podul blocului vin zi de zi soareci in balcon si din balcon in apartament,locuim la etajul 4.In pod este plin de porumbei si o mizerie de nedescris, iar domnul de la asociatie nu face nimic in acest sens. Eu locuiesc in acest bloc impreuna cu sotia si cu un bebelus de 11 luni si suntem disperati. Nu avem unde sa ne mutam pt ca daca am avea unde sa ne mutam ne-am muta in secunda doi. Va rugam din suflet sa ne ajutati cu o rezolvare a acestei probleme. Cu respect, Adela si Augustin Lazar

    • Telefon: 0799954889
    • Mircia Gutău spune:

     Buna ziua, domnule Augustin Lazar! Problema tine de Asociatia de Proprietari, nu de Primarie. Vom sesiza presedintele Asociatiei sa ia masuri! Va multumim!

    • Vîrje Elena spune:

     Bună ziua, Domnule Primar! Doresc să aflu spațiile verzi din oraș în care noi, locuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea, ne putem plimba câinii. În multe dintre spațiile verzi din oraș a fost interzis accesul animalelor de companie. Propun amenajarea de parcuri special amenajate (în zona Nord și în zona Ostroveni) pentru plimbatul câinilor, așa cum există în alte țări civilizate. În cât timp este posibil să derulati acest proiect atât de necesar proprietarilor de patrupede din oraș?

     • Telefon: 0748630253
     • Mircia Gutău spune:

      Buna ziua, doamna Virje Elena! Avem in vedere realizarea unor astfel de parcuri. In Ostroveni am vrut sa infiintam un parc pe Bulevardul Pandurilor, de-a lungul caii ferate. Din pacate, nu ne-a dat avizul CFR! Urmeaza sa identificam o locatie! Va multumim!

     • Petrescu Marius spune:

      Buna ziua

      Va invit sa faceti o plimbare de 10 minute pe strada Stirbei Voda intre intrarea in parcul Zavoi si Intrarea CC Iliescu.
      Ar fi bine sa circulati pe „trotuarul” de pe partea cu numerele pare la case. Poate in felul acesta veti consata ca acesta a devenit un fel de poteca din padurea de pe dealul Capela. Este plin de denivelari si de frunze uscate… si pe alocuri de masini stationate. Frunzele nu sunt adunate perioade indelungate… deja s-au tocat de la cati pietoni au calcat pe ele. Trotuarul nu a mai fost reabilitat de multi ani, dovada ca pe sub acesta s-au intins radacinile arborilor care l-au ridicat in unele locuri cu pana la 20-30 cm.
      Poate gasiti o solutie rapida de salubrizare si una intr-un termen rezonabil pentru reabilitare.
      Multumesc 🙁

      • Telefon: 0745397820
      • Mircia Gutău spune:

       Buna ziua, domnule Petrescu Marius! Strada Stirbei Voda va intra in reabilitare anul acesta sau in primavara! Va multumim!

      • Victor spune:

       Buna ziua!
       Blocul A14, strada Ostroveni, când intră în reabilitare termica. De vreo doi ani a tot apărut prin comunicate, dar nu s-a întâmplat nimic nici anul acesta.
       Va mulțumesc!

       • Telefon: 0722953920
       • Mircia Gutău spune:

        Buna ziua, domnule Victor! Proiectul este in evaluare la ADR Craiova. Dupa aprobare, anul viitor, va intra in reabilitare! Va multumim!

       • Ionescu Andrei spune:

        Buna ziua , domnule primar.
        Ne puteți spune ce blocuri mai exact vor intra in reabilitare termică si de cand?

        • Telefon: 0754332762
        • Mircia Gutău spune:

         Buna ziua, domnule Ionescu Andrei! Ce bloc va intereseaza? Acum sunt peste 70 de blocuri in diferite faze de aprobare. Va multumim!

        • Radu Cristian spune:

         Bună seara. Domnule Primar îmi cer scuze pentru mesaj, aș vrea să vă întreb dacă se poate ca la biblioteca județeană să se pună un suport de parcare biciclete? Iar dacă se pot tăia crengile ce intra pe pistele de bicicleta de la copaci? Pe Tudor Vladimirescu de la BCR întâmpin asta

         • Telefon: 0763106971
         • Mircia Gutău spune:

          Buna ziua , domnule Radu Cristian! Da! Suportul pentru biciclete va fi pus in cateva zile. Referitor la crengi – incepe toaletarea de toamna a copacilor. Va multumim!

         • Gigi spune:

          Buna ziua ,
          Cu amabilitatea d-voastra doresc sa va adresez rugamintea ca prin aparatul de specialitate al d-voastra sa analizati / rezolvati cu celeritate urmatoarea situatie pe care am constatat-o împreuna cu alti locuitori din zonă :
          Pe ambele parti ale strazii Republicii de la intersectia cu str. Calea lui Traian si pânà la intersectia cu str. Nicolae Titulescu , estimez ca in proportie de peste 60% din stâlpii de iluminat public stradal au distruse sau foarte deteriorate acele casete / camine de vizionare ( cele amplasate la suprafata solului prin care se face legatura cu energie electrica , unora dintre ele le lipsesc usițele iar altele sunt pur si simplu măcinate de rugina ) .
          Consideram ca acestea reprezinta un real pericol de electrocutare in special pentru copiii cu vârste sub 6 ani si pentru animalele de companie .
          Cu multumiri anticipate si celeritate ,
          in atentia aparatului de specialitate al Primariei Mun. Rm-Vâlcea .

          • Telefon: 0250742520
          • Mircia Gutău spune:

           Buna ziua, domnule Gigi! Avem un program de inlocuire a sistemului de iluminat, cu fonduri Europene. Va incepe anul viitor si este prinsa si strada Republicii. Va multumim!

          • Busu Vlad Constantin spune:

           Buna ziua,
           Exista planuri pentru inlocuirea limitatoarelor de viteza cu semafoare inteligente si in zona de nord a orasului ?
           Zone aglomerate: Trecerea de pietoni din apropierea statiei de autobuz Elegant, Trecerea de pietoni din fata Colegiului Forestier.
           De asemenea ar trebui inlocuita linia discontinua cu linie continua in dreptul Spitalului Judetean de Urgenta, se creeaza o coada imensa zilnic datorita incapatinarii soferilor de a intoarce in sensul giratoriu imediat accesibil, blocand astfel banda 2 pe Calea lui Traian minute in sir.

           • Telefon: 0771114061
           • Mircia Gutău spune:

            Buna ziua, domnule Busu Vlad! Da! Avem in vedere atat Elegant cat si zona Riviera! Va multumim!

           Lasă un răspuns

           Adresa ta de email nu va fi publicată.