Întrebări Online pentru primarul Mircia Gutău

Pagina cu solicitările cetăţenilor şi răspunsurile oficiale primite.

285 răspunsuri

 1. Stanciu Elena Lacramioara spune:

  Buna ziua! Am si eu un dosar de locuită socială din 2016 și sunt pe locul 94 si as vrea sa stiu daca mai trebuie reînnoite dosare și când? Când am fost si am intrebat la Fondul locativ mi s-a spus că si punctajul se poate schimba în funcție de priorități,dar sa-mi fie cu iertare si eu am o situație cred ca prioritară având 4 minori din care unul cu ADHD cu certificat de handicat(pe care nu l-am depus la dosar pentru ca mi s-a eliberat după ce am depus dosarul), doi dintre copii au astm bronsit. O altă problemă este că nu am unde sa le mai stabilesc domiciliul copiilor, stau pe carti provizorii. Vă rog să țineți seama si de aceste situații și sa- mi raspundeti. Multumesc

  • Telefon: 0784060349
  • Mircia Gutău spune:

   Buna ziua, doamna Stanciu Elena! Adresati-va Directiei Dezvoltare Locala, biroul Fond Locativ. Acolo se stie exact situatia dosarului dumneavoastra! Va multumim!

  • Maria G spune:

   Buna ziua.Ma numesc Maria G si locuiesc in Rm Valcea cartier Feteni si detin un teren in pct-ul *Bica*.Acest teren pana anul trecut din ce stiam eu apartinea si era trecut in registrul agricol al jud Valcea unde plateam si impozit.In decembrie 2019 primaria comunei Golesti a afisat un anunt prin care face cunosctut ca terenurile din punctul Bica vor fi masurate si trecute in evidentele registrului agricol al comunei Golesti ,ori noi toti care detinem terenuri in aceasta locatie platim impozit la Valcea cel putin din 1990 .As dori sa stiu care este situatia si ce este de facut ?
   Multumesc!

   • Telefon: 0742131478
   • Mircia Gutău spune:

    Buna ziua, doamna Maria! Adresati-va in scris Directiei de Dezvoltare Locala! Veti primi raspuns oficial! Va multumim!

   • Osman Maria Gabriela spune:

    Buna ziua.Sunt o mamica cu o fetita cu handicap grav.In urma cu 1 an am solicitat o cerere pt un loc de handicap..locul este facut,numai ca unii locatari ai blocului si altii din celelalte scarii tot timpul parcheza in locul amenajat pt fetita…toti cei care parcheza nu au nicio forma de dizabilitate..organele de politie locala nu tot timpul isi fac treaba de a interveni..am fost amenintata de unele persoane din blocuri ca o sa.mi faca rau daca mai chem politia..mereu sunt discriminata si jignita pt ca am o fetita cu handicap..masina mereu am gasit.o zgariata…va rog sa ma ajutati sa facem ceva cu locul respectiv ca pers.care nu au nicio forma de dizabilitate sa nu mai parcheze pe locul amenajat in urma cererii facute de mine.Str.gen magheru.nr.14.bl s3 sc.c.
    Va multumesc!!

    • Telefon: 0799407202
    • Mircia Gutău spune:

     Buna ziua, doamna Osman Maria! Sunati de fiecare data la Politia locala sau la Telverde! Va multumim!

    • ana spune:

     In intervalul 15 dec-1 ianuarie, in zona Tic Tac am fost terorizati de petarde la orice ora din zi si din noapte. Este inadmisibil ca niciun echipaj de politie sa nu dea nicio amenda si sa nu prinda niciun faptas. Se incalca legea fara sa se ia nicio masura. Copiii mici sunt treziti, batranii mai sa le sara inima din piept, anumalele sunt speriate si ranite! Chiar asa? Bataie de joc! Am sunat la Tel Verde unde ma roaga sa sun la 112. Acolo se suna doar pentru urgente! Ar fi trebuit sa fie razie in perioada asta. Nu am vazut decat un echipaj de politie circuland pe strada, in timp ce in cartier era bombardament cu petarde!

     • Telefon: 0773832464
     • Mircia Gutău spune:

      Buna ziua, doamna Ana! Legea interzice folosirea petardelor. Masuri iau Jandarmeria, Politia Romana si Politia Locala. Unde am constatat nereguli, noi am actionat! Va multumim!

     • Dumitrescu Octavian spune:

      Buna seara si la Multi Ani !
      Pe strada Dr Hacman , in partea de jos – de la Mihai Viteazu la calea ferata – vara si toamna , luminile stradale se afla in … coroanele arborilor care deja intrec blocurile in inaltime , este intuneric total – e adevarat ca exista un fel de suspans cand bate vantul si apar tot felul de umbre care te sperie
      Ma gandesc ca la inceputul anului , deci la sfarsitul iernii ar fi indicata o toaletare a acestor copaci – sa se reduca si presiunea asupra radacinilor si sa avem si noi lumina cum e normal
      Multumesc

      • Telefon: 0762008823
      • Mircia Gutău spune:

       Buna ziua, domnule Dumitrescu Octavian! Sesizarea dumneavoastra a ajuns la Piete Prest! Va multumim!

      • Andrei spune:

       Buna ziua,
       Exista posibilitatea amenajarii unui heliport pt elicopterul SMURD? Eventual in colaborare cu Consiliul Judetean. Am vazut un caz la tv, iar domnul Arafat spunea ca aterizarea se face la Fedelesoiu si doar pe timp de zi, iarna la ora 17 fiind intuneric.

       • Telefon: 0752185300
       • Mircia Gutău spune:

        Buna ziua, domnule Andrei! Exista posibilitatea si va fi realizat un heliport de Prefectura si Consiliul Judetean! Va multumim!

       • Dudau Florentina spune:

        Buna ziua domnu primar ! Ma numesc Dudau Florentina locuiesc pe strada Matache Temelie Bloc 73 ,scara B va rog frumos sa atentionati pe cei de la URBAN ca pe strada noastra colectarea gunoaielor se face superficial in sensul ca sunt golite doar tomberoanele ,iar restul de gunoaie care sunt aruncate pe langa aceste recipiente(cel mai probabil de catre oamenii strazii) nu sunt ridicate .Recipientele pentru adunatul gunoaielor sunt amplasate pe zona verde intre strada si calea ferata si se vede foarte urat.Multumesc !

        • Telefon: 0741214961
       • Pandilica Marin spune:

        Buna ziua D-nle Primar!

        Ma numesc Marin Pandilica sunt locatar al Rm Valcea si posesor al unui autovehicul inmatriculat pe Rm Valcea deci platitor de taxe la bugetul local.
        In seara zilei de 14.11.2019 orele 18,30 cum este specificat in procesul verbal, am oprit auto timp de maxim 10 minute pe str. Splaiul Independentei/Rm Valcea.
        In momentul venirii la auto am sesizat ca pe parbriz se gasea”fluturasul “ din imagine si in apropiere de auto Domnii “Gardieni Publici”. Am incercat sa port un dialog cu dumnealor pentru a rezolva pe cale amiabila, respectiva problema , fiind imposibil respectivii folosind un vocabular de cartier.
        Ma scuzati pentru atata polologhie.
        Problemele deranjante sunt urmatoarele:
        I Institutia Publica numita Politie Locala(Gardieni Publici) este ticsita de angajati incompetenti ce pateaza haina Politiei Romane.
        Rugamintea mea si cred ca a majoritatii locatarilor din Ramnic au aceeasi parere, este de a mai imputina din acesti trantori,trimitand-ui la salubritate pentru ca acolo necesita personal pentru cozmetizarea strazilor. Acestora le sunt asigurate lefurile si toate cheltuielile care in majoritate nu le pot justifica, din taxele si impozitele platite de catre noi contribuabilii .
        II Daca tot s-a trecut la aceasta metoda si anume de a se aplica amenzi pentru locurile de parcare; Domnule Primar de ce nu impuneti aceste reguli in toate parcarile din oras?(Exemplu parcarile de pe str. Ostroveni, sc. Nr. 9 unde dupa orele 18 este o aventura sa gasesti un loc de parcare).
        Tot respectul fata de Dv. dar daca incercati sa impuneti reguli aplicatile occidental si nu cu jumatati de masura deoarece in acest fel faceti ca locatarii acestui oras (atat cei pro cat si contra dv.) sa se invrajbeasca intre ei .
        Si la icheiere va intreb:
        Daca pe parbrizul masinii dv. gaseati o asemenea ”invitatie” scrisa in asemenea hal cum reactionati?
        Va multumesc pentru intelegere.

        • Telefon: 0721210223
        • Mircia Gutău spune:

         Buna ziua, domnule Pandilica Marin! Exista aproximativ 12 parcari cu plata in oras, iar numarul lor va fi extins! Va multumim!

        • Paul Gabriel spune:

         Buna ziua domnule primar,
         In data de 16.12.2019, personal din cadrul structurilor subordonate primariei Rm.Valcea au efectuat o activitate de toaletare si ingrijire a spatilor verzi aflate pe domeniul public, in speta este vorba despre blocul 22 DEC. situat pe strada Mihai Viteazu. O activitate laudabila si mai ales binevenita pe fondul temperaturilor ridicate care au permis acest lucru. Ce totusi nu am inteles este faptul ca persoanele desemnate sa desfasoare aceasta activitate au taiat fara discernamant absolut totul !!!!!! Nu pot intelege de ce au fost taiati toti arbustii de liliac si vita de vie??? Desi aceste zone cu vegetatie se afla pe domeniul public, cred ca se putea face o selectie la ceea ce este de taiat si ceea ce nu trebuie taiat. Acesti arbusti si vita de vie erau ca o perdea de protectie impotriva prafului si a soarelui din timpul amiezelor de vara, in special pentru apartamentele situate la parterul blocului. Odata cu venirea primaverii am speranta ca prin structurile specializate din cadrul primariei, pe spatiul situat la strada Mihai Viteazu, din coltul blocului (extremitatea nordica) pana la intersectia cu bulevardul Tudor Vladimirescu, vor fi plantati arbusti ornamentali (salcami, liliac,etc.) Daca acest lucru nu poate fi facut de catre primarie o vom face noi locatarii, din nou, pe banii nostrii!

         • Telefon: 0763644369
         • Mircia Gutău spune:

          Buna ziua, domnule Paul Gabriel! Toaletarea s-a facut la cererea Asociatiei de Proprietari. In primavara vom avea o actiune de plantare pomi! Va multumim!

         • Radu Ana-Maria spune:

          Buna seara!
          Sunt parintele unui copil inscris la CSEI BABENI si frecventam cursurile in spatiul de langa Liceul Energetic. La inceputul anului scolar domnul director ne-a anuntat ca nu vom ramane in acest spatiu si ca Primaria ne muta la Copacelu incepand cu ianuarie 2020. Apoi reprezentantul parintilor a mers in audienta la Primarie si Consiliul Judetean si, din cate am inteles, ni s-a promis ca vom fi mutati in Ostroveni. Mai sunt cateva zile si intram in vacanta dar noi nu stim ce vom face in ianuarie, unde vom invata. Va rog sa va ganditi la faptul ca nu toti copiii locuiesc in Ramnic iar doua navete, una pana in oras si alta pana la Babeni sau Copacelu, inseamna mult prea mult pentru un copil bolnav.
          In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat!

          • Telefon: 0721963065

         Lasă un răspuns

         Adresa ta de email nu va fi publicată.